A magyar erdők idén is beköltöznek Budapest belvárosába

Harmadszorra rendezik meg az Erdővarázs Családi Napot, amely során állami erdőgazdaságok egy kis időre a Szabadság térre költöznek. Szeptember 21-én és 22-én azokat várják a térre, akik kíváncsiak a hazai erdők értékeire, és az erdészek különleges munkájára.

Egy közelmúltban készült közvélemény kutatás szerint a magyar emberek, bár érdeklődnek a természettel kapcsolatos témák iránt, mégis keveset tudnak a legfontosabb természeti kincsünkről,
az ország területének több mint ötödét borító erdőkről. Az állami erdőgazdaságok azért települnek ki idén is a budapesti Szabadság térre, hogy elvigyék a hazai erdőségek üzenetét a városi embereknek. 

Forrás: Erdővarázs Családi Nap

 Az érdeklődőket 15 tematikus sátorban fogadják az erdőpedagógusok és erdészek, akiktől megtudhatjuk, hogy mire való a kacor, mit jelent a szálalás, milyen állat a suta, és hogyan gondozzák az örökerdőket a szakemberek. Kóstolhatunk erdei termékeket, mézet és lekvárokat, kipróbálhatjuk a kisvasúti mozdony szimulátort, mikroszkóp alatt vizsgálhatjuk az erdei élőlényeket, és még igazi erdei traktorra is felülhetünk.

Forrás: Erdővarázs Családi Nap

Az ismeretterjesztő programok mellett számos színpadi előadás színesíti a két napos rendezvényt: a fellépők között lesz Szalóki Ági, a Rutkai Bori Banda, a Csörömpölők Együttes, a Kifli Zenekar és a Kaposvári Roxínház társulata. Nem hiányoznak a mesék sem a programból: Csernik Szende lábbábos és a Bab Társulat óriásbábjai egy-egy izgalmas történetet elevenítenek meg. A Budakeszi Vadaspark Állatijó Bemutatója során pedig a városi környezetben is sikeres állatokkal lehet megismerkedni, akik között még rókát is láthatunk. 

A szeptember 21-i és 22-i programokról bővebben a rendezvény honlapján és az esemény Facebook-oldalán lehet tájékozódni. A rendezvény látogatása ingyenes.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek