NyitniKék családi nap vezetett túrákkal és kölyökdiszkóval Galyatetőn

Az Országos Kéktúra és a kéktúrázás népszerűsítésére ingyenes családi programmal készül 2018. május 12-én szombaton a Magyar Természetjáró Szövetség a Galyatető Turistacentrumnál. A gyerekeket többek között teljesítménytúra, cirkuszi játszóház, arcfestés, bűvészműsor és kölyökdiszkó várja, de aznap különböző nehézségű vezetett túrák is lesznek az egész családnak.

A NyitniKÉKre már 11-én, péntek este lehet hangolódni a zenés fröccsteraszon a Galyatető Turistacentrumnál. A szombati napon lesz a „Szentlászlói varázskör a láthatatlan Galyavár meghódításával" elnevezésű 10 km-es gyerek-teljesítménytúra, melyre csapatok jelentkezését várják. A teljesítők kéktúrás csomagot kapnak ajándékba, és részt vesznek egy sorsoláson is: a nyertes csapat tagjai két éjszakát tölthetnek el a Galyatető Turistacentrumban. 

Forrás: Shutterstock

Ezen kívül különböző nehézségű vezetett túrákra is lehet jelentkezni. A 15 km-es, közepes nehézségű (kb. 600 m szintkülönbségű) körtúrán a Bagoly-kőt keresik fel a résztvevők, a 19 km-esen (700 m szintkülönbség) érintik többek között a Szalajka-házat, Mátraszentimrét és a Piszkés-tetőt, és lesz egy rövid, könnyű, családi körtúra is, 4,7 km-es távval és 170 m szinttel.

A szombati nap folyamán még számos program várja a gyerekeket. Lesz cirkuszi játszóház, bohóc- és bűvészműsor, arcfestés, gólyalábas show, óriásbuborék-fújás és kölyökdiszkó is. Este 21 órától a gyöngyösi csillagászok közreműködésével távcsöves csillaglesen vehetnek részt az érdeklődők.

További információkat a Galyatető Turistacentrum honlapján és az esemény Facebook oldalán olvashat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek