Újranyitottak a sífutópályák Bécs környékén

Az utóbbi napok időjárási viszonyai kifejezetten kedveztek a téli sportok szerelmeseinek az oszták fővárosban. A nagy havazásnak köszönhetően ugyanis szerdán ismét megnyitottak a sífutópályák Bécsben. Az MA48-Tandler téli vásárán ráadásul kedvező áron érhető el a sportoláshoz szükséges sífelszerelés.

Városnézés és sport együtt? A nagy havazásnak köszönhetően a téli sportok kedvelőinek sem kell elhagyni az osztrák fővárost, hiszen újra üzemelnek a sífutópályák Bécsben. Az optimális 20 centiméteres hómennyiség és a tartós fagy beállta után a meglévő mindösszesen nyolc pályából szerdán hatot már birtokba is vehettek a sífutók.

Legutóbb 2013 telén adódott lehetőség arra, hogy a város több pontján, mint például Cobenzl, Wienerberg, Prater Hauptalle vagy a Donauinsel páratlan környezetében mozoghassanak a városlakók. „Bécs azon nagyvárosok egyike, ahol a városon belül is lehet téli sportokat űzni és erre igazán büszkék lehetünk." – nyilatkozata Andreas Mailath-Pokorny Bécs sportügyekért felelős városi tanácsnoka. A sífutóterepek előreláthatólag egész hétvégén nyitva lesznek, a síösvények állapotáról Bécs Város Sportügyekért felelős ügyosztálya, az MA 51 ad folyamatos tájékozatatást.

Andreas Mailath-Pokorny, városi tanácsnok is e sport rajongójaForrás: © PID

A megfelelő felszerelés hiánya sem lehet akadálya annak, hogy kipróbáljuk a különleges városi sífutás élményét Bécsben, hiszen az MA48-Tandler téli végkiárusításán másodkézből lehet sífelszerelést, télikabátot és sícipőt, valamint síruhát beszerezni. Az itt vásárolt termékekkel nemcsak a környezetet óvhatjuk meg a felesleges szeméttől, de jó minőségű használt termékekhez is méltányos áron juthatunk hozzá. Az MA48-Tandler a bevételével ráádásul különböző jótékonysági tevékenységeket és szociális projekteket támogat, mint például a főváros állatmenhelyét, a TierQuarTiert.

További információk a Bécs városában található síterepekről itt találhatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek