Forró teával felszerelt tavaszi túrát szerveznek a Tátikára

Tea a Tátikán címmel szervezi idei első tavaszi túráját a Túrafalók csapata a Keszthelyi-hegységben, amelyet a zalaszántói mézeskalácsok kóstolásával indítanak, majd a résztvevőket a Kakukkfű Porta gyógyteáival regenerálják.

A március 17-ére tervezett túra a Mézeskalács Múzeum látogatásával indul, ahonnan a csapat az ősbükkös érintésével sétál fel a Tátikára. llyenkor, amikor a természet még javában ébredezik, sokkal jobban kivehetők a hegy alatt elterülő halomsírok és a Tátika különleges bazaltalakzatai, de a legnagyobb látványosság talán mégiscsak a húsos som virágzása. 

A húsos som sárga virágai sajátos hangulatot adnak a tavaszi TátikánakForrás: Dr. Szentes Szilard / Túrafalók

A túrázók a fellegvárba vezető úton számos koratavaszi növénnyel találkozhatnak majd, köztük több ehető gyógynövénnyel is. A várban már a Kakukkfű Porta gyógyteáit kóstolgathatják végig, aztán ha a csapat kigyönyörködte magát a gyönyörű panorámában, a halomsírok mellett térnek vissza Zalaszántóra.

A hegy tetején a Tátika fellegvára, amelyhez a túra napján nemcsak panoráma, de forró tea is járForrás: Dr. Szentes Szilard / Túrafalók

A közepes nehézségűként jelzett, nagyjából hatórásra tervezett geotúra alatt mintegy 12 kilométert gyalogolnak a résztvevők, akiket reggel tíz órára várnak a zalaszántói Tátika Presszó elé. A részvételi díj felnőtteknek 2000, gyerekeknek 1000 forint, a túracipő és esőkabát mellé pedig a szervezők azt tanácsolják, hogy mindenki vigye magával otthonról a kedvenc bögréjét is. A programról és a jelentkezésről bővebben az esemény Facebook-oldalán olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek