Engedély kell a tűzesés fotózásához a Yosemite Parkban

Földünk tele van mágikus csodákkal, olyan sokkal, hogy felsorolni is alig bírjuk. Hallott már például tűzesésről? Pedig létezik, és ha kedvet kap a felkereséséhez, jó tudni, hogy nem szabad csak úgy lefényképezni.

Mi is az a tűzesés? Na jó, eláruljuk, hogy valójában nem tűz folyik lefelé a sziklákon a Yosemite Nemzeti Parkban. Adva van egy hagyományos vízesés, ez a Horsetail Fall, mely önmagában is csodaszép és népszerű látványosság. Minden februárban ellepik a környékét a fotósok, ekkor ugyanis olyan természeti jelenségre kerül sor, mely miatt megéri odautazni és csőre tölteni a gépeket: a nap ekkor olyan szögben esik a vízesésre, hogy az szinte lángolni játszik – írja a DigitalTrends.

Íme egy jól sikerült kép a tűzesésről 2017-bőlForrás: Flickr.com

Az elmúlt években azonban olyan sokan zarándokoltak el ide e természeti csodában gyönyörködni, hogy a park vezetősége úgy döntött: ideje korlátozni a látogatók számát, és egyben fokozni a közbiztonságot a vízesés környékén. A jelenség ugyanis mindössze két hétig látható, és a tapasztalat azt bizonyítja, hogy ilyenkor egymás sarkát tapossák a turisták és profi fényképészek. Ezért döntöttek amellett, hogy engedélyhez kötik a tűzesés fotózását, és időben is meghatározzák, hogy a regisztrált látogatók mikor mehetnek a vízeséshez. Naponta nagyjából 250 parkolási engedélyt adnak ki, és további ötvenet adnak érkezési sorrendben azoknak, akik nem regisztráltak, de próba-szerencse alapon felbukkannak. 

A Horsetail Fall legszebb formájában: nem csoda, hogy sokan állnak sorba fotózni, ugye?Forrás: Flickr.com

A regisztráció nem jelent automatikusan engedélyt is, ez utóbbit a regisztrációt követően a helyszínen, az Ansel Adams Galériában lehet felvenni. A regisztráció során meg kell adni autója színét, típusát és rendszámát is. 

2018-ban február 12 és 26 között kerül majd sor a látványosságra. Jelenleg már csak február 13-ára akadnak helyek, a többi napokon csak az első ötven hely egyikére lehet ácsingózni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek