Karcagon találjuk hazánk legújabb lombkorona sétányát

December 6-án adták át hazánk legújabb lombkorona sétányát, amelyen végighaladva hat méteres magasságból szemlélhető a karcagi erdő.

„Az erdőben semmi sem öncélú. Minden gyomnak, minden rovarnak, madárnak megvan a maga pontosan meghatározott szerepe. A bemutató táblák ismeretet nyújtanak a természet, helytörténet iránt érdeklődőknek, és lehetőséget adnak az erdő-ember kapcsolatának tudatos formálására" - írja oldalán a lombkorona ösvény átadása kapcsán a NEFAG Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zrt., amely öt parkerdőt, egy arborétumot, erdei iskolát, vadasparkot, erdei játszótereket, kerékpárutakat és tanösvényeket működtet.

Az egész évben ingyenesen látogatható, az erdő megismerését segítő sétány 40 interaktív állomáson keresztül és 234 méter hosszan mutatja be az erdőt, a földről láthatatlan fészkek, odúk és lakóik világát. A sétány közelében pihenő padokat, a gyerekeknek pedig játszótéri játékokat szereltek fel. Ha még több hazai lombkorona tanösvényre kíváncsiak, akkor kattintsanak gyűjtésünkre.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek