Két szép túrát ajánlunk a hétvégére

Ha elege van már a karácsony előtti hajrából, most választhat, hogy a hétvégén egy geotúra keretében, templomok érintésével éli-e át az adventi áhítatot és a csendet, vagy inkább megnézi, milyen az élet a téli Gemencen.

Vajon mi az ördög lehet az az ördögszántás? – teszi fel a kérdést a Balaton-felvidéki Nemzeti Park túraajánlója. Ha Önnek fogalma sincs, ráadásul egyedül szeretne barlangüregeket felfedezni egy hosszabb, függőleges sziklafal mentén, netalán szeretné látni a nyugati országrész túlzás nélkül legnagyobb karrmezőjét, annak december 16-án Dörgicsén a helye.

Az alsó-dörgicsei Boldogasszony templomromtól induló túra 6 kilométeren át kalandozik a természetben, és három híres középkori templomromot is útba ejt: a már említett Boldogasszonyt, a Kisfalud dörgicsei templomromot, illetve a Szent Péter dörgicsei templomromot.

A találkozó délelőtt 10-kor van, további részleteket a programról itt talál.

Szürke gémForrás: Flickr.com / Copyright P.ALISSE/Pierre Alisse

Ha inkább a Gemenc felé viszi az útja ugyanezen a szombaton, akkor ott egy jelvénygyűjtő túrán vehet részt, mely szintén 6 kilométeres kihívást jelent. A pörbölyi gátőrháztól 10 órakor indul a kirándulás, melynek során a tökéletes csendet csak a mezei pocok neszezése, a szürke gémek esetleges rikácsolása, vagy a nagyvadak közelgő léptei törik majd meg.

További részleteket a túráról itt talál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek