Hová menjünk túrázni az év utolsó enyhe szombatján?

  Hová menjünk túrázni az év utolsó enyhe szombatján?

   

  Hétfőre ugyan már lehűl az idő, de a szombat még egyértelműen kellemesnek és naposnak ígérkezik, úgyhogy érdemes túrázni indulni. Mutatjuk is, hogy hová.

  Fotó: Superior Hiking / Flickr.com

   gazi van a Duna-Ipoly Nemzeti Park szervezőinek: ami most az őszi tájban zajlik, az a valódi „Land Art". Az október 21-én megrendezett program alkalmával a Sisakvirág tanösvényen barangolhatnak a résztvevők, mely a Budai Tájvédelmi Körzet egy sokak által használt turistaútjára épült. A Budai-hegység legmagasabb pontján, a Nagy-Kopaszon álló Csergezán Pál-kilátóba is fölsétálhatnak, ahol pazar kilátás tárul a szemük elé. A 8 kilométer hosszú túra nagyjából 4 órát vesz igénybe. Találkozó Nagykovácsiban; pontos részletek a honlapon találhatók.

  Október 21-e a Földünkért Világnap is egyben, és a Sas-hegyen induló, mindössze másfél órás túra azt a kérdést feszegeti, hogy mit tehetünk mi, „egyszerű emberek" Földünkért, és saját magunkért. Az ide látogatók e gondolatsor mentén tippeket gyűjthetnek, hogyan is valósíthatók meg napjaink rohanó világában a természetvédelem, a környezettudatosság és a fenntarthatóság főbb szempontjai minden egyes ember életében. Találkozó a Sas-hegyi Látogatóközpontban; bővebb tudnivalók itt.

  Aki szombaton a Borsodi Mezőség környékén jár, madárismereti túrán vehet részt 14 órától. Ennek során a Szélkiáltó tanösvényt bejárva ismerteti a szakvezető az éjszakai pihenőjükre behúzó darvakat, vadludakat és a környék ragadozómadarait. Találkozó Tiszabábolnán; pontos részleteket pedig itt olvashat.

  A Körös-Maros Nemzeti Parkban, szintén október 21-én időt is jósolhatnak a résztvevők, ráadásul mustos-savanyú káposztás túrára készüljenek. A 8 kilométeres, Télkémlelő Orsolyának elnevezett túra Szabadkígyósról indul. Részleteket itt talál.

  Fotó: Puskas Jozsef / Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft.

   Szombat este Szegeden járva a Fehér-tónál figyelhetik meg az érdeklődők a darvak esti behúzását. Találkozó 15 órakor, a Tisza-völgyi Bemutatóháznál. Bővebben itt olvashat erről.

  A naplementéig tartó program során sok érdekességet tudhatnak meg a darvak életéről, szokásairól, vonulásáról.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!