Új, számozott táblákat kapnak a hazai kerékpárutak

Új, számozott táblákat kapnak a hazai kerékpárutak

Új, egységes arculatú táblákat kapnak a kiemelt fontosságú turisztikai kerékpárutak, amely elsőként a Pannonhalma-Balatonfüred és a Fertőd-Keszthely szakaszokon jelennek meg. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kisforgalmú országos és önkormányzati utakon, erdei utakon és árvízvédelmi töltéseken helyez el útirányjelző és információs táblákat - írja cikkében a TurizmusOnline.

A tavalyi, Káli-medencét bejáró túránkon nemcsak tábla nem volt Köveskál és Kővágóörs közötti szakaszon, de forgalom semFotó: mimi / Travelo

 Idén hét kiemelt turisztikai kerékpárút lesz kitáblázva a Fertőd-Keszthely, a Pannonhalma-Veszprém-Balatonfüred, a Nagykanizsa-Szepetnek-Semjénháza- Murakeresztúr, az Eger-Mezőkövesd-Poroszló, a Tokaj-Mád-Sárospatak, a Dunaföldvár-Kecskemét- Békés szakaszokon és az EuroVelo11 kritikus szakaszain, mintegy 900 kilométeren. De az útszakaszok teljes kitáblázása a tervek szerint majd csak 2018 végén fejeződik be.

A munkálatok útirányjelzők kihelyezésével kezdődtek meg Pannonhalma és Balatonfüred között 110 kilométeren, Fertőd és Keszthely között pedig 126 kilométeren. Az egységes arculatú táblákkal idővel minden kerékpárúton találkozhatnak majd a biciklisták. A hazai turisztikai kerékpárutak már útszámot is kaptak, amelyeket az új táblákon feltüntetnek. A további útvonalak meghatározásáról, kijelöléséről már zajlanak az egyeztetések a helyi civil szervezetekkel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek