A lezárt István-táró megnyitja kapuit a Geotóp Napon

  A lezárt István-táró megnyitja kapuit a Geotóp Napon

  2017. október 7-én, a Medves-fennsík peremén fekvő Salgóbányára, a Geocsodák házába várják a földtudományi értékekre kíváncsi közönséget.

  Az épületben a Novohrad-Nógrád Geopark, a Magyarhoni Földtani Társulat, a Bükki Nemzeti Partk munkatársai várják az érdeklődőket.

  Az István-táróFotó: Novohrad-Nógrád Geopark

  Az interaktív földtudományos játszóházban biztosan megjön majd a gyerekek kedve a geológiához, a vezetett túrák során pedig sok újat tudhatnak meg a látogatók a Medves vidék geológiai értékeiről. Európa legnagyobb bazaltfennsíkjára, hajdani vulkáni kürtőkhöz, földtani látványosságokhoz vezetnek a túrák.

  Egyedülálló lehetőségként, csak ezen a napon több vezetett túra keretében bekukkanthatnk az érdeklődők a nagyközönség előtt egyébként lezárt István-táróba, amely Magyarország legmagasabban fekvő szénbányája volt.

  A táró megtekintése mellett a Zagyva-forráshoz, a Szilvás-kőre és a Medves-fennsíkhoz indulnak vezetett túrák. Napközben a gyerekek kőképet készíthetnek kvarcból, és megtudhatják, hogyan készül az üveg. A nap záróprogramjaként a salgói várhoz és a Boszorkány-kőhöz vezet majd naplemente-túra.

  A Geotóp Nap további helyszíneiről és programjairól részletesen itt olvashat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!