24 órás túrát szerveznek a Palóc Olimposzra

24 órás túrát szerveznek a Palóc Olimposzra

Szeptember 23-án a Novohrad-Nógrád Geopark és a Tarjáni Szabadidősport Klub teljesítménytúrát szervez a Karancs-Medves vidékén. A Bazalt teljesítménytúrákon három távon tehetik próbára magukat a résztvevők. A Karancs-Medves csúcsait bejáró 100 kilométeres táv jelenti a legnagyobb kihívást, de a 35 kilométeres túra is tapasztalt túrázóknak ajánlott. Ugyanakkor a 12 kilométeres Kisbazalt távon már családok is bátran indulhatnak.

Kishartyáni Kőlyuk-oldal Galéria: GeoparkFotó: Drexler Szilárd / Geopark

 A túrákat szombaton reggel 6 és 10 óra között indítják a Novohrad-Nógrád Geopark Eresztvényi Látogatóközpontjától (ennek címe: 3100 Salgótarján, Eresztvényi út 6.). A túra nevezési díja a Palóc Olimposzt, vagyis a Karancsot is érintő, 100 kilométeres túra esetén 3500 forint. Ennek teljesítésére egyébként 24 óra szintidőt határoztak meg a szervezők. A 35 kilométeres távot 9 óra alatt kell teljesíteni - erre 1500 forintos nevezési díjat kell fizetni -, a 12 kilométeres Kisbazalt túrán nincs szintidő, a részvételi díj fejenként vagy családonként 300 forint.

Titokzatos várromok, váratlan formájú kőzetek, rikító zöld füves fennsíkok - Nógrád megye elképesztő szépségű kincseket rejt. Ha kíváncsi arra, hogy milyen gyönyörű tájat járnak be szombaton a túrázók, akkor lapozgassa végig a Novohrad-Nógrád Geoparkról készült galériát.

A Gortva-patak fokozottan védett völgye a Medves-fennsík oldalában Galéria: GeoparkFotó: Drexler Szilárd / Geopark
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek