Raftingolt már farönkökön?

  Raftingolt már farönkökön?

  Új szintre emelték a rafting élményt egy japán szigeten: a vállalkozó kedvű jelentkezők nem egy puha gumicsónakban, hanem egy rönk tutajon zuboghatnak le a folyón, amin állva kell egyensúlyozniuk. Lehetetlen? Nézze meg a videót!

  A hajmeresztő kalandot az oszakai Kitayama faluban eszelték ki a turistáknak, amely három órányira van Oszakától, az ország második legnépesebb városától Honsun szigetén - írja a CNN.

  A Kitayama folyón májustól szeptemberig tart a rafting szezon, nem késő tehát még idén kipróbálni. Nemcsak a felnőtteknek, a tíz év feletti gyerekeknek is ajánlják a túrát, amelynek természetesen van vezetője, nem vagyunk egyedül egy percre sem.

  Fotó: Kitayama Village

  Amíg a folyó dobál, a farönkökbe erősített fém fogódzókba tanácsos kapaszkodni. A vezető közben evezőlapáttal irányítja a tutajt - csizma és sapka van rajtuk, mentőmellény azonban nincs, erről híresek arrafelé. Íme a videó:

  A kalandtúrát egy több mint 600 éves szokás inspirálta - a helyi fakitermelők ugyanis így, tutajba rendezve szállították a kivágott farönköket egyik városból a másikba, a folyó segítségével.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!