Ingyenes wifivel szerelték fel a pilisi sportpályát és a tanösvényt

Ingyenes wifivel szerelték fel a pilisi sportpályát és a tanösvényt

Pilisszentiván Község Önkormányzata, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága és a Pilisi Parkerdő Zrt. közös projektjének legfrissebb híre, hogy ingyenes internethálózatot építettek ki a Pilisszentiváni Sportpálya néven ismert, Pilis Bike erdei kerékpáros úthálózatban található P+B (Parkolj és bringázz!) helyszínre.

A Pilisben 600 kilométernyi bringás útvonal várja a túrázókatFotó: Pilisi Parkerdő Zrt.

Az ingyenes wifit az említett gócpont mellett a Jági-tanösvény kezdő állomásán mintegy 200 méteres sugarú körben már javában használhatják a gyalogos és bringás erdőlátogatók.

A Pilisi Parkerdő Zrt. által kezelt mintegy 65 ezer hektáros terület közvetlen közelében mintegy 3 millió ember, tehát az ország lakosságának egyharmada él, évente csaknem 20 millió látogatónapot regisztrálnak. Az erdőgazdaság tapasztalatai szerint egyre többen keresik fel két keréken az erdőket, a kerékpáros turizmus, és a kerékpáros turizmusról való gondolkodás az utóbbi években hatalmas fejlődésen ment keresztül. A Pilisi Parkerdő ezért a Visegrádi- és a Budai-hegységben, valamint a Pilisben összesen kilenc Parkolj és bringázz! pontot alakított ki tavaly, és tavaly április végén adták át a kirándulóknak a 28 kijelölt, 600 kilométernyi erdei kerékpáros útvonalat is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek