Ritka túrákat ajánlunk: kajakon ismerheti meg az Ős-Drávát

  Ritka túrákat ajánlunk: kajakon ismerheti meg az Ős-Drávát

  A szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpont a nyári szezonban néhány kuriózumnak számító evezőstúrát szervez a folyón, hogy a látogatók megismerhessék annak természeti értékeit – tudtuk meg a Duna-Dráva Nemzeti Park illetékeseitől.

  Fotó: Duna-Dráva Nemzeti Park / Facebook

  A Vejti és Drávaszabolcs közötti túra természeti szépségekben különösen gazdag program. A Dráva Európa egyik legtisztább vizű folyója, ahol a magyarországi halfajok 2/3-a megtalálható. A program során a terület természeti értékeit ismerhetik meg a résztvevők, szerencsés esetben az ártéri madárvilág képviselői – szürke gémek, nagykócsagok, ritkán jégmadár és rétisas is a szemünk elé kerülhet. A túra hossza húsz kilométer, és legalább öt órát kell rá számolni. Két alkalommal kerül rá sor a nyáron: június 10-én és július 30-án. A Dráva határfolyó, ezért személyi igazolvány vagy útlevél mindenképpen szükséges.

  Fotó: Matusik Tamás / Flickr.com

  A másik túra kezdőknek, családoknak is ideális, és a Látogatóközpont közelében elhelyezkedő Fekete-vízen négyszemélyes kenuval vagy kétszemélyes kajakkal fedezhetik fel a táj értékeit. A tíz kilométeres túra három-négy órát vesz igénybe. Ezen a túrán sodrás nincs, technikai nehézségekre nem kell számítani. Időpontok: június 24., július 8. és július 29.

  Mindkét túra kombinálható egyénileg az Ős-Dráva Látogatóközpontban tett kirándulással. Árak és részletes ismertetők a túráról itt találhatók.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!