Húsvéti tanösvények túrázni szerető gyerekeknek

Húsvéti tanösvények túrázni szerető gyerekeknek

 

A Pilisi Parkerdő Zrt. három túraútvonalat is ajánl a gyerekes családoknak a tavaszi szünetre, amelyek mindegyike persze egy erdei játszótérre fut ki. Ilyen a visegrádi Mogyoró-hegyen, a Madas László Erdei Iskolától nem messze található egy kilométer hosszú, 10 állomásos Mogyoróhegyi Természetismereti Tanösvény, amely főleg az 5-10 éves gyerekek számára kínál könnyen bejárható, játékosan ismeretterjesztő expedíciót. Útjuk során megismerhetik az erdő-mező lakóit, amit egy kis vezetőfüzet tesz könnyebbé, és amely lépésről lépésre segít felfedezni a természet titkait. A túra során el nem használt energiát aztán a közelben található erdei játszótéren lehet levezetni.

Mogyoró-hegy, VisegrádFotó: Pilisi Parkerdő Zrt

Ugyanakkor a nagyobb, tíz évnél idősebb gyerekeknek az Áprily-völgyi Rege-TermőTanösvény lehet izgalmas, amely egykor vadaskert volt. Az 1200 méter hosszú, 11 állomásos tanösvényen vízesések, búvópatakok, szédítő mélységek és ámulatba ejtő magas sziklák tárulnak a szemünk elé egészen vadregényes környezetet rajzolva körénk. Itt található például a Kísértet-völgy, a Kőszínház és a vaddisznó lakta Zöldvár is.

Az előzőnél könnyebb túraútvonalnak számít a Kisvillámi Vadvirágos Tanösvény, ahol többek között számos tavasszal nyíló virágot lehet felfedezni. A Kirándulóközpont ritkán látogatott területe ez, amely a Visegrádi-hegységre jellemző védett természeti értékekben bővelkedik. A tanösvény 14 állomáspontja nemcsak a táj mai képét mutatja be, de egy időutazás segítségével az itteni gazdag élővilág kialakulása is megismerhető, de a park vezetőségének célja, hogy az útvonal segítségével a legkisebb látogatókat is megtanítsa a természetkímélő túrázásra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek