Fogadjunk, hogy még nem járt ilyen medvehagyma-túrán

Fogadjunk, hogy még nem járt ilyen medvehagyma-túrán

Tartson velünk egy tavaszi sétára a Keszthelyi-hegység egyik leghangulatosabb völgyébe. Mert lesz minden, ami egy igazi erdei kalandhoz kell: kilátó, kellemes erdei utak, sziklák, kolostorrom, kutyatemető, két barlang és sok-sok virágzó medvehagyma - csábítják a szervezők az április 16-i, vasárnapi, Szent Miklós-forráshoz vezető túrára a kirándulókat.

Szent Miklós-völgy tavasszalSzentes Szilárd / Túrafalók

 A mintegy három éve átadott vállusi medvehagymás tanösvény a Cseresznyés-völgy felé halad, ahol előbb a Láz-hegy gerincén található kilátót éri el, majd a gerinc közelében az északi irányba tartó út kilátópontját. Ezt követően a Mester-völgyön és a Miklós-völgyön keresztül vezet a nyomvonal egészen a Vadlán-lik barlangig. De a túrázók útjuk közben elhaladhatnak a Szent Miklós-forrás és a Pálos kolostor feltételezett romjai mellett is, hogy aztán a végén a Büdöskúti pihenőhöz jussanak. A nyomvonal aztán ettől a pihenőtől számítva déli irányba egy kisebb kört ír le, mely önmagában is bejárható, innen érhetjük el a Kutyatemetőt. Az észak-nyugati ága már a Lázi-hegyi kilátó felé veszi az irányt.

A közepes nehézségűnek számító vasárnapi geotúra hossza öt kilométer, amit a túra vezetőinek tervei szerint mintegy 4-5 óra alatt fognak közösen megtenni. A részvételi díj felnőtteknek 1000, gyerekeknek 600 forint fejenként, a csoport a vállusi Rákóczi utcai templom előtt találkozik 11-kor.

Lázi-hegyi kilátóSzentes Szilárd / Túrafalók Facebook
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek