Új trend a túrázásban: hátizsák helyett bringacipelés

  Új trend a túrázásban: hátizsák helyett bringacipelés

  Nem a gyorsaság, hanem a technikai kihívások teszik érdekessé a bikepacking-jelenséget, ami 2015-ös bemutatkozása óta most kezd igazán népszerűvé válni – írja a Skift.com.

  A backpacking (hátizsákos túrázás) nyomán bikepacking-nek (bringás túrázásnak) elkeresztelt mozgalom nem ugyanaz, mint a mountain bike-os száguldás az erdőn át. A bikepacking bringák könnyebbek és keskenyebbek a túrakerékpároknál, nem utolsósorban azért, hogy keskenyebb utakon is boldoguljunk, vagy a vállunkra kaphassuk őket, ha elakadunk velük egy ösvényen. Az alapkoncepció megegyezik a hátizsákos túrázáséval: csomagolj annyit, amennyi belefér a táskádba – ügyelve arra, hogy a csomag a végén a lehető legkönnyebb maradjon.

  Íme, így néz ki egy indulásra kész bringaFotó: Vik Approved / Flickr.com

  Itt azonban nem csak egy hátizsákról van szó, hanem összesen három táskáról. Az egyiket az ülés mögé, a másik kettőt pedig a kormány elé, illetve mögé kell tenni. Mint fent láttuk, a bikepacking-hez léteznek már speciális biciklik, a táskákat viszont úgy fejlesztették ki, hogy bármilyen túrabringára felszerelhetőek legyenek.

  Bikepacking a Centennials-hegységben, Montana államban (USA)Fotó: Mats Skölving / Flickr.com

  A bikepacking előnye ugyanakkor, hogy az ilyen kerékpárokkal könnyedén boldogulunk városban is, ha túrázás közben be kell térjünk oda például a készleteink feltöltése érdekében. A bikepacking-et rajongói azoknak ajánlják, akik valóban a természeti környezetet szeretnék megismerni, ezért szívesen tekernek földutakon, kavicsos ösvényeken is, és nem a sebesség vagy az adrenalin hajtja őket.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!