Fogadjon örökbe egy hegyet a Mátrában!

  Fogadjon örökbe egy hegyet a Mátrában!

   
  A 130 éves mátrai turizmus programsorozathoz kapcsolódva a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület felhívással fordul magánszemélyek, közösségek, intézmények, szervezetek, önkormányzatok felé, Fogadj örökbe egy hegyet! mottóval - írja a Turizmus.com.

  Mátra, KékestetőFotó: Grabo / Wikipedia

   A cél, hogy az örökbefogadók az általuk választott hegyet gondozzák, évente legalább két alkalommal helyszíni bejárást tartsanak, dokumentálják a hegyen átvezető turistajelzések állapotát, és jelezzék az útvonalat akadályozó kidőlt fákat. Az örökbefogadók fényképes dokumentumait a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület továbbítja később a fenntartó felé.

  Emellett cél az is, hogy az adott hegyet minél jobban megismerjék a kirándulók, így elvárás az is, hogy évente túrákat is szervezzenek az örökbefogadók. Az örökbefogadás helyszíne lehet a Mátrában található minden természetes földrajzi hely. A program május 13-án indul.

  A Mátra Jövője Turisztikai Egyesület jövő héten dönt arról, hogy maga az egyesület melyik hegyeknek lesz a „nevelőszülője". Az egyesület folyamatosan figyelemmel kíséri az örökbefogadók munkáját, részükre oklevelet állít ki, és évente egy alkalommal megrendezi az örökbefogadók napját.

  További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!