Föld alatti túra, tragikus családi történet: városi séták Miskolcon

  Pincék, legendák és kevésbé ismert városrészek: március második szombatján újraindulnak a tematikus városnéző séták Miskolcon.

  Miskolc turisztikai szervezete már 3. éve szervezi meg havi rendszerességgel a tematikus városnéző sétákat. A március 2. szombatján induló programsorozatra már 6 alkalmas bérletet is lehet majd vásárolni, amelynek szelvényei más, a HelloMiskolc által kínált egyéb garantált sétákon vagy túrákon is felhasználhatók, írja a turizmus.com. 

  Fotó: Mimi, Travelo

  Az eddigi gyakorlatnak megfelelően a klasszikus belvárosi idegenvezetések minden hónap 2. szombatján délelőtt 10-kor kezdődnek.A 1,5-2 órás programok során ebben az évben is lehetőségük lesz a résztvevőknek arra, hogy ellátogassanak egy-egy olyan helyszínre, amely kevésbé ismert, általában nem vagy csak külön engedéllyel látogatható.

  Szó lesz különleges burkolatokról, érdekes kapualjakról, a 180 éve született legendás Bató Eszterről, és a résztvevők megismerhetik majd az egykori Urak utcáját vagy a régi malmok környékét.

  Az első tematikus séta a belváros földalatti érdekességeibe enged betekintést, hiszen különböző funkciójú emblematikus épületek pincéibe juthatnak el a program során.

  Árak: felnőtt: 900 Ft, nyugdíjas és diák: 600 Ft, családi jegy (1 felnőtt és 2 gyerek vagy 2 felnőtt és 1 gyerek): 1990 Ft, miskolci lakosoknak és a miskolci TDM-tagok alkalmazottainak: 600 Ft, Miskolc Pass Classic kártyával 500 Ft.

  A Miskolc Pass turisztikai kártyával egyszeri alkalommal ingyenes. A részvételi díj az idegenvezetés szolgáltatást tartalmazza, belépőket vagy más szolgáltatásokat nem. Extrém időjárás esetén a sétákat későbbi időpontra halaszthatják. A programon mindenki saját felelősségére vesz részt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!