Ingyen mehet a szentendrei skanzenbe március 15-én

  Az idén 50 éves Skanzen a nemzeti ünnepen bátor ifjakat vár, akik hajlandóak alávetni magukat az igazi huszárpróbáknak, miközben a huszártáborban azt is megismerhetik, milyen volt a katonaélet.

  De lehet majd kokárdát és zászlót varrni, huszárcsákót és fakardot készíteni, sőt, a hadba vonulóknak még olyan korabeli ajándékokat is, mint a monogramos keszkenő vagy a díszített mézeskalács. Mindeközben katonabúcsúztató dalok szólnak és persze különböző tájak verbunkos táncait is meg lehet majd tanulni.

  A látogatók fabrikálhatnak majd ágyúgolyót, és ha elég szemfülesek, elleshetik a kovácsmesterség fortélyait is. A huszártáborban a Történelmi Lovas Egyesület tart lovas díszbemutatót és huszárkiképzést, ahol a huszárok viseletét, fegyvereit és a paripák felszerelését is megismerhetik az érdeklődők.

  Fotó: Szentendrei skanzen

  A Skanzen utcáin sétálva március 15-én 10 és délután négy óra között kompletten megelevenedik a reformkor. Bárki elkészíttetheti frizuráját a korabeli hajviseletnek megfelelően, egyből egy kávéházi hangulatba csöppenhet, és egy rendhagyó történelemórán is részt vehet. A programról bővebben a szabadtéri múzeum oldalán olvashat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!