Turisták előtt elzárt helyekre szerveznek téli túrát a nemzeti parkok

  Turisták előtt elzárt helyekre szerveznek téli túrát a nemzeti parkok

  Január 21-én a Téli Túrák Nemzeti Parkjainkban című programsorozat keretében az ország több pontján is vezetett túrán vehetnek részt a látogatók. A Duna-Dráva Nemzeti Park például a Dráva mellékágai mentén szervez kirándulást szombatra, amely során úttalan utakon haladva az ember által szinte sosem járt ártér téli arcát ismerhetik meg a résztvevők.

  Magyar Nemzeti Parkok

   Ebben az időszakban olyan helyek bejárására is lehetőség nyílik, amit a vízállás a nyári hónapokban általában nem tesz lehetővé. A túra érinti Révfalut, az egyetlen olyan települést, amely a Dráva töltésén belül helyezkedik el. A 12-14 km hosszúság túra időtartama 5-7 óra, a részvételi díj 500 forint.

  A szervezők külön felhívják a figyelmet arra, hogy ez a túra a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság által rendszeresen szervezett szakvezetéses túrákhoz képest nehezebb terepen zajlik. A túra útvonala helyenként nehezen járható, tocsogós – fagy esetén jeges –, tüskés bozótos szakaszokon halad, ezért különösen fontos a vízálló lábbeli, valamint a strapabíró nadrág és kabát!

  Magyar Nemzeti Parkok

   A Téli túrák nemzeti parkjainkban programsorozat részletes programját itt találják.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!