Teljesen befagyott vízeséseket csodálhatunk a Mátrában

Teljesen befagyott vízeséseket csodálhatunk a Mátrában.

Akiket nem rémiszt meg a hideg, és semmi sem tántoríthat el egy kis csúszástól a mátraszentistváni Síparkban, azoknak érdemes lazításképpen a sícipőt túrabakancsra is cserélni, és túrázni egyet a szomszédos Mátrakeresztesen völgyeiben.

Az Alsó-vízesés alá akár be is állhatunk, most nem leszünk vizesek
Galéria: Befagyott vízesések
(Fotó: Komka Péter / MTI)

Az MTI képei arról árulkodnak, hogy a vízesések teljesen befagytak a térségben. Galériánkban az Alsó- és Felső-vízesést mutatjuk, de pl. a Vidróczki-barlangnál is garantáltan hasonló látvány fogad minket. És persze fordíthat is csinálhatjuk: túrázni megyünk, de aztán sí-/snowboardcipőt húzunk, és teszteljük a hóviszonyokat a Síparkban. Honlapjuk tanúsága szerint utoljára tegnapelőtt esett friss hó, és jelenleg (9.30-16.30) nyitva tart a 3-as, 4-es, 5-ös, 6-os pálya, a SíoktatóPark, Saint Pista Funpark Kidz és a hozzájuk tartozó síliftek, illetve a kiegészítő szolgáltatások: a síiskola, a kölcsönző, a hütte és a hócsúszdapark is. Friss havat folyamatosan gyártanak; péntek és szombat esti csúszásra is van lehetőség.

További képekért kattintson!
Galéria: Befagyott vízesések
(Fotó: Komka Péter / MTI)

A hőmérséklet jelenleg a Síparkban (kapaszkodjunk meg): mínusz 16 fok. A hétvégére viszont várható egy kis enyhülés: szombaton hó is esik majd, vasárnap pedig mínusz 2 és 9 között mozog majd a hőmérséklet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek