Kijelölték a Balaton első hivatalos jégpályáit

  Kijelölték a Balaton első hivatalos jégpályáit.

  Keszthelyen már vasárnap kijelölték a Balaton jegén az első hivatalos jégpályát, kedden pedig újabb nyílik Siófokon, biztosítva néhány alapvető szolgáltatást is - írja a Hírbalaton.hu. A hivatalosan 10-18 óra között nyitva levő keszthelyi jégpályánál két büfét állítottak fel, biztosítottak illemhelyet, de fakutyát és korcsolyát is lehet kölcsönözni.

  A siófoki pálya kijelölésről a siófoki önkormányzat érdekeltségébe tartozó Balaton-parti Kft. gondoskodott, az üzemeltetését is ők végzik keddtől. A 200×400 méteres nagyságú jégpályát az ezüstparti szabadstrandnál, az Arany János utca közelében jelölték ki, ahol hétfőn 15 centiméteres jégvastagságot mértek. A helyszínen reggel 9 órától délután 17 óráig egészségügyi ellátást is biztosít a siófoki önkormányzat, lesz mobil illemhely, és már egyeztetnek a büfé nyitásáról is.

  Siófok főterén január 25-ig működik egy ingyenes, 318 négyzetméternyi felülettel rendelkező műjégpálya is, amely minden nap 10-től este 8 óráig tart nyitva. Itt lehet korcsolyát kölcsönözni és élezni, a közeli büfében pedig forró italokkal és meleg falatokkal várják a látogatókat.

  Fotó: Balatonfüred.hu

  A Balatonfüred.hu tegnap arról írt, hogy a tervek szerint, január 11-én, szerdán az Esterházy strand partjánál is megnyitják a korcsolyapályát. Hétfőn reggel ugyanis 7 centiméteres volt a jég vastagsága, ami, ha marad a hideg idő, pár nap alatt elérheti a nyitáshoz ideális 10-12 centiméteres vastagságot. Az engedélyeztetést már elindították, ha minden jól megy, lesz világítás és zene is a pályán.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!