Magyarországon is van téli dzsungeltúra

  A Duna-Dráva Nemzeti Park január 21-i túráján olyan helyek bejárására is lehetőség nyílik, amit a vízállás a nyári hónapokban általában nem tesz lehetővé. Rétisas-lesre is indulhat, aki rövidebb, könnyebb terepre vágyik.

  Ha eddig a téli túrázás gondolatától is vacogni kezdett, itt az ideje, hogy kipróbálja, milyen fantasztikus tud lenni egy kirándulás a havas tájban. Ha megvan a megfelelő öltözet és felszerelés, a hideg nem lehet akadály. És hogy hová érdemes menni?

  Fotó: kerdohil, Indafotó

  A Duna-Dráva Nemzeti Park két programot is kínál. Január 14-én a rétisasok nyomába eredhet. A kölkedi Fehér Gólya Múzeumban egy pohár meleg tea mellett hasznos információt kaphat a gyönyörű madárról, ezután gyalogtúra következik, ahol, ha szerencséje van, szemügyre is veheti a madarak királyát. A rétisasok mellett az ártérről és a fokgazdálkodásról is sok új és hasznos információt kaphat.

  A 3-4 órás program reggel 8-kor kezdődik a múzeumban, a túra 5 km-es, és 500 Ft-ba kerül.

  Aki ennél vadabb terepre vágyik, és akinek nem gond, hogy hosszabb távot kell megtenni, csatlakozhat január 21-én a nemzeti park téli "dzsungeltúrájához" is. A Dráva mellékágai mentén úttalan utakon haladva megismerheti az ártér téli arcát. Ebben az időszakban olyan helyek bejárására is lehetőség nyílik, amit a vízállás a nyári hónapokban általában nem tesz lehetővé. Az egyetlen olyan települést is megismerheti, amely a Dráva töltésén belül helyezkedik el.

  A túra a drávasztárai kikötőből indul 10 órakor, 12-14 km-es gyaloglásra kell számítani.

  A szervezők kiemelik, hogy a meghirdetett időpontokban változások lehetségesek az időjárás miatt. További információt itt talál!

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!