Tériszonnyal ne erre kiránduljon: látogatható a világ leghosszabb üvegpadlós hídja

Tériszonnyal ne erre kiránduljon: látogatható a világ leghosszabb üvegpadlós hídja

Augusztus 20-án, szombaton nyitják meg a turisták előtt a világ leghosszabb és legmagasabban fekvő üvegpadlós függőhídját a festői szépségű dél-kínai Csangcsiacsie Nemzeti Parkban, írja az MTI. A mintegy 300 méteres magasságban húzódó, 430 méter hosszú üveghídra naponta legfeljebb 8000 turistát engednek fel, és a látogatás előtt egy nappal korábban regisztrálni kell.

Az összesen 10 új világrekordot felállító építmény üvegpadlója törhetetlen a júniusban végzett törés- és terheléspróba szerint. Akkor egy utasokkal teli kéttonnás terepjáró is átment a hídon. (A fenti videón pedig azt láthatja, ahogyan a BBC riportere a is teszteli az üvegtáblák törhetetlenségét.) A "kínai Grand Canyon" felett húzódó híd padlója három réteg edzett üveglapból áll, a 99 lap háromszor 4,5 méteres és 15 milliméter vastag. A sérült elemek cserélhetők.

Kínában a közelmúltban több üvegpadlózatú hidat is átadtak, tavaly októberben a Honan tartományi Jüntaj-hegységben megrepedt az egyik üvegtábla, amikor turisták tartózkodtak rajta. A Csangcsiacsie Nemzeti Parkot tavaly 1,2 millió látogató kereste fel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek