Bakonybélben még a fákat is ünneplik

Bakonybélben még a fákat is ünneplik

 

Július 9-én nyolcadik alkalommal rendezik meg a Faünnepet Bakonybélben, amely egész nap ingyenes programokat kínál a Gerence-patak völgyében. Az eddigi évektől eltérően a túra új útvonalon halad. A túrázók a faluháztól indulva a 18-as rét felé, az üdülő feletti úton haladva a mészégetőig, majd a mélyúton lesétálva a focipálya érintésével érnek vissza a Faluházhoz. A szervezők minden tisztáson és megállónál különböző programokkal várják az érdeklődőket.

Fotó: Szallasbakonybelben.hu

Lesz majd trófea kiállítás, erdészeti bemutató, számos kézművesprogram, és bemutatót tartanak a hagyományos famegmunkálásból is. De lehet majd lovagolni, megnézni, ahogy gyakorlatoznak a helyi tűzoltók, miközben az érdeklődők ügyességüket is kipróbálhatják a légpuskalövészetben és az íjászatban. A gyerekeket hagyományos népi játékokkal várják, késő délután pedig Dorbi, a sétavonat szállítja az érdeklődőket. Az est a Győri Fúvószenekar koncertjével, majd Tűzvarázs bemutatóval zárul.

A Guzmics Izidor Egyesület Faünnepe a helyi civil egyesületek segítségével, az erdészet közreműködésével, önkormányzati támogatással és helyi mesteremberek segítségével jöhet létre - olvasható a közleményben. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek