Panorámás tanösvény nyílt Budán

Panorámás tanösvény nyílt Budán

A Fővárosi Környezetvédelmi Alap támogatásával a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Budapest XII. kerületében, az Ördögorom helyi jelentőségű természetvédelmi területen egy új, 6 állomásos tanösvényt alakított ki - írja a Turizmus.com.

Fotó: Turizmus.com

 Az állomásokon ismertető táblák segítségével tájékozódhatnak a kirándulók, többek között a terület helytörténetéről, geológiájáról, értékes növény- és állatvilágáról, valamint a területet veszélyeztető tényezőkről. A tanösvény látogatói gyönyörködhetnek a kilátásban, és mivel hűs, árnyékos erdei sétautakon vezet végig, a nyári hónapokban is klassz kirándulóhely. A területet a 8-as autóbusszal, az Eper utca megállóhely felől lehet megközelíteni.

Innen panoráma nyílik a Széchenyi-hegyre, a Sas-hegyre és a Tétényi-fennsíkra. A Farkas-völgy feletti oldalán pedig az Ördög-szószék nevű szikla található. Az orom belsejében feltehetőleg a második világháború során alakítottak ki egy járatrendszert, amit ma már senki sem használ, bejáratait lezárták, hivatalosan nem látogatható. Elhagyott kőfejtőjét természetvédelmi területté nyilvánították, és ma már számos turistaút keresztezi - írja a Wikipedia vonatkozó szócikke Ördög-oromról.

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek