Bátorságséta és éjszakai bobozás a magyar erdőkben

  Bátorságséta és éjszakai bobozás a magyar erdőkben

  "Az időjárás-előrejelzések szerint szombaton és vasárnap is kánikulára számíthatunk, így szerencsés egybeesés, hogy a Múzeumok Éjszakája valamint a Szent Iván-éj miatt akár éjszaka is ellátogathatunk a magyar erdőkbe, hogy a fák hűvösében szerezzünk feledhetetlen programokat. Az állami és magánerdészetek, de a nemzeti parkok is országszerte számos rendezvénnyel várják a látogatókat a természet hűsítő ölén" – írja közleményében az Erdeiprogramok.hu.

  A somogyszobi Mocz és Társa Magánerdészet Kft. erdészeti erdei iskolája például június 24-én, pénteken Szent Iván-éji túrára várja a legbátrabbakat a Vackor Pihenőháznál. „A program nem csak gyerekek szól, azt a felnőttek is élvezni fogják. A túra előtt egy rövid előadással készülünk az éjszakai erdő állatairól, azok hangjáról. Ezután az erdőben bátorságséta következik egy mécsesekkel kirakott úton, elemlámpa nélkül" – mondta el Zsidai Sára, a Mocz és Társa Magánerdészet Kft. munkatársa.

  Június 25-én, szombaton Budapest közelében, Pilisszentivánon, a Duna-Ipoly Nemzeti Park által szervezett erdei sétán vehetnek részt az érdeklődők. A Jági tanösvényt bejárva meghallgathatujk az éjszaka sejtelmes hangjait, és ha szerencsénk lesz, az erdők eleven mécsesével, a nagy szentjánosbogárral is találkozhatunk.

  A Mecsextrém Parkban pénteken, egészen 22:45-ig a dombokat és völgyeket összekötő bobpálya kanyarjait reflektorokkal világítják meg. Mindezek mellett Szent Iván ünnepével kapcsolatos programokkal, tradicionális boszorkányégetéssel, tűzugrással, és tánccal is várják a látogatókat.

  Kaszói kisvasútFotó: Siofok35 / Indafotó

   Szombaton országszerte várja az érdeklődőket a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat, amelyhez szintén több állami erdőgazdaság is társult, így erdei programokban nem lesz hiány. A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban például a Pilisi Parkerdő Zrt. által fenntartott Erdő Ajándéka Erdei Iskola jóvoltából interaktív, kilenc állomásból álló erdei élménypálya készül kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A hatvani Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum kizárólag erre az éjszakára átalakított kiállítással várja látogatóit egy szafari-tábort megidéző teremmel. A látogatók emellett részt vehetnek tematikus tárlatvezetésen, előadásokon, fegyverbemutatón és kézműves programokon is.

  A Múzeumok Éjszakája programsorozat részeként a Somogy megyei Vadászati és Helytörténeti Múzeum és a vadaspark is tárt kapukkal várja az érdeklődőket. Itt a Szent Iván-éjt tűzugrással ünneplik meg. Csatlakozva az országos akcióhoz, a Kaszó Zrt. ökocentruma is meghosszabbított nyitva tartással, éjszakába nyúlóan várja az érdeklődőket. A Kaszói Állami Erdei Vasút pedig éjszakai kisvasutazásra hív mindenkit, amely után tábortűz és szalonnasütés következik.

  Esti fények LillafüredenFotó: Tajti Krisztián / Indafotó

   Szintén az erdei kisvasút ad éjszakai élményt az Északerdő Zrt.-nél. Az állami erdőgazdaság szervezésében szombaton napközben mozdonybemutató várja az érdeklődőket, míg a Múzeumok Éjszakája különvonat este 18 órakor kezdi el szállítani az utasokat. Lillafüreden az Ökoturisztikai Központot és a Herman Ottó emlékházat, Fazola-kohó megállónál pedig a kivilágított kohót és a Massa Múzeumot tekinthetik meg a látogatók.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!