Mezítlábas tanösvény nyílt a Pilisben

  A Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészetének közreműködésével avattak fel Remeteszőlős központjában egy új, 12 állomásból álló tanösvényt.

   

  A projektet a Remete Csemete Alapítvány kezdeményezésére, a Remeteszőlősi Önkormányzattal közösen, a Bodza Liget Pihenőparkban valósították meg, olvasható a a parkerdő hírlevelében. A június elején felavatott Mezítlábas ösvény több burkolattípussal (pl. kavics, homok, murva, fadeszka, tobozok), a természetgyógyászat erejével pezsdíti fel a talp vérkeringését, mozgásfejlesztő gyakorlatok elvégzésére is lehetőséget ad, a közelben lévő fűszerkertnek köszönhetően pedig még a szaglásunkat is próbára teszi.

  Fotó: Remete Csemete Alapítvány


  A kivitelezők természetesen az ideérkező biciklisekről sem feledkeztek meg: egy tölgyrönkből kifaragott kerékpártárolót is elhelyeztek a parkban, amely a Pilisi Parkerdő területéről érkezett a helyszínre. A Budapesti Erdészet munkatársai örömmel vettek részt a biciklitároló kivitelezésének megszervezésében és megvalósításában.

  A Pilisi Parkerdő Zrt. az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezések támogatásával és szervezésével is hozzájárul a legkisebbek környezeti neveléséhez, mert sosem lehet elég korán kezdeni a természettel való ismerkedést.

  Telihold élményséta és bringás kirándulás

  A parkerdő közeli programjai között szerepel a Telihold Élményséta a Hármashatár-hegyen, június 20-án. A vezetett túra résztvevői megtapasztalhatják az éjszakai erdő rejtelmeit. Szó esik majd a természetben megnyilvánuló Hold-ritmusokról, a túrázók kipróbálhatják a nesztelen lopódzást és lecsendesedve figyelhetik meg az erdő megnyugtató neszeit. Kísérletet tehetnek tapintás útján felismerni az erdei fafajokat, valamint hang alapján az állatokat. Gyülekező 2016. június 20-án hétfőn este 20:00-kor, indulás 20:30-kor. A programon való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges.

  A szentendrei Skanzennél található „Parkolj és bringázz!" (P+B) pontról három túra is indul, amelyek közül egy könnyű, kettő pedig közepesen nehéz. Minden további információt a Pilis Bike honlapján lehet megtalálni:

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!