Ezért ne térjen le soha a kijelölt ösvényről: halottnak nyilvánították a gejzírbe esett férfit

  Halottnak nyilvánították a férfit, aki a gejzíreiről világhírű amerikai Yellowstone nemzeti park egy forró vizű tavába esett kedden – írja a BBC a természetvédelmi terület szerdai közleményére hivatkozva. A Yellowstone munkatársai szerint a 23 éves Colin Nathaniel Scott letért az ösvényről, ezután eshetett a Norris-gejzír medencéje nevű terület egy forró vizű tavába. A hatóság szerdán felhagyott Scott holttestének keresésével a forró és savas vizű tóban, ahol csak néhány személyes tárgyát találták meg.

  A Yellowstone forró vizű forrásai nagyon szépek, és nagyon veszélyesek is

  Fotó: NJ Clark / Europress / Getty  A Yellowstone e területén a vékony kőzet alatt folyó víz hőmérséklete a 93 Celsius-fokot is elérheti. A kőzet igen törékeny, néhol annyira vékony, mint a jéghártya - mondta a BBC-nek Charissa Reid, a Yellowstone egyik szóvivője. A nemzeti park szerint Scott és testvére mintegy 200 méterre távolodott el a kijelölt turistaösvénytől. A balesetről a testvér értesítette a park vezetőit.

  A Yellowstone arra kéri látogatóit, hogy a gejzírek vidékén ne térjenek le az utakról, és ne közelítsenek a vadállományhoz. Szombaton egy 13 éves fiú szenvedett égési sérüléseket, miután az apja, aki a karjában vitte, belecsúszott egy gejzírbe. A park munkatársai szerint ez a páros is letért az ösvényről. Májusban egy kanadai turista pakolt be egy bölényborjút az autójába, elmondása szerint azért, mert aggódott miatta, hátha fázik. Ezután a csorda nem fogadta vissza a borjút, később el kellett őt altatni – emlékeztet az MTI.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!