A hétvégén startol az új balatonfenyvesi Bringaközpont

Május 1-én nyílik a BIKE Bringaközpont Balatonfenyvesen. A vitorláskikötő közvetlen szomszédságában kialakított központ egyben kerékpáros pihenőpark is, ezenkívül hajóbérlésre is van lehetőség.

Magyarországon ma évente ugyanannyi kerékpárt adnak el, mint autót, és bár a holland vagy olasz mintától még messze vagyunk, a városi kerékpáros kultúra az elmúlt évtizedben rohamos fejlődésnek indult. A balatoni bringautak látványos fejlesztése lehetőséget biztosított az aktív turizmus élénkülésére.

A május 1-jén megnyíló Bike Kerékpárkölcsönző célja, hogy a balatoni kerékpározáshoz olyan plusz élményt kínáljon a turisták számára, amiért évről-évre szívesen visszatérnek, írja a turizmus.com.

bikebalaton.eu

Körbebiciklizni a Balatont igazi bakancslistás program. A 210 km-es körút bámészkodós, családos, természetjárós, strandolós tempóban legfeljebb egy hét, sportosabb, kalóriazabáló iramban nagyjából 3 nap, de a versenyző típusok reggeltől estig is letekerhetik.

A Bike Kerékpárkölcsönző segítséget nyújt a felkészülésben. Átnézetni a kerékpárokat, aztán feltenni őket a bringatartóra, bepakolni a hozzájuk tartozó összes felszerelést, a kiinduló helyszínnél keresni egy jó és biztonságos parkoló helyet autónknak, közel sem annyira egyszerű feladatok, mint utána szabadon tekerni a napsütésben. Nem beszélve arról, hogy a hosszabb távokhoz jófajta túrabiciklire van szükség. A bringaközpont leveszi a biciklizők válláról ezeket a feladatokat, szakavatott személyzet segíti a turistákat a kerékpárok szervizelésében, de akár a túrák megtervezésében, szervezésében is.

A BIKE működése nem korlátozódik a balatoni szezonra, évi tíz hónapon át várják a vendégeket, ezzel is támogatva a turizmust. Minőségi kerékpárjaiknak (zömében Gepida modellek, trekking és elektromos kerékpárok) és szakmai segítségüknek köszönhetően bárki kipróbálhatja magát két keréken. A szomszédos jachtkikötőben hajóbérlésre is van lehetőség, így a biciklis program összeköthető egy vitorlázással.

A BIKE Bringaközpont szolgáltatásai:

- szakmai felkészítés, tájékoztatás, wifi

- kerékpárkölcsönzés és szerviz, terepre kiszálló műszaki elsősegély

- vizes blokkok (zuhany, wc, pelenkázó)

- kerékpármosó hely

- kerékpár- és csomagmegőrző (zárható, fedett kerékpártároló)

- snack bár

- játszótér, parkoló

- E-yacht bérlési lehetőség

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek