Májusban nyílik hazánk legnagyobb bringás központja a Tisza-tónál

Kerékpárszerviz, vizes blokkok, öltöző, 300 kölcsönözhető bicikli és ingyen wifi - hamarosan átadják az ország legnagyobb és legkomplexebb kerékpáros központját, amely május végétől fogad vendégeket.

Fotó: Bugány János / Gyere a Tisza-tóra blog

A Tisza-tó szeretne a síkvidéki kerékpározás központjává válni, ezért hamarosan átadják az ország legnagyobb és legkomplexebb kerékpáros központját, amely május végétől fogad vendégeket, egész éves üzemeléssel, nyáron hosszított nyitva tartással. A beruházás csaknem egymilliárd forintba került - írja a Turizmus.com.

A földszinten fogadócsarnok, információs pult, kerékpárszerviz és -kölcsönző áll rendelkezésre 300 prémium kategóriájú biciklivel. Az első emeleten szociális helyiség, vizesblokkok, zárható öltözők szolgálják majd a vendégek kényelmét, a második emeleten pedig panorámás kávézó. Az egész épületben elérhető a wifi, és készült egy mobilalkalmazás is, amely képes leírásokkal segíti a tó körüli kerékpározást.

Fotó: Bugány János / Gyere a Tisza-tóra blog

Még az emeletre is felbringázhatunk

Az épület különlegessége, hogy körülötte ívelt felhajtó, kerékpáros rámpa fut egészen a második emeletig, így mindegyik szint biciklivel is megközelíthető. Beszereztek egy quadot is, amely kerékpárszállítós utánfutóval siet majd a szervizelésre szorulók segítségére, illetve utánfutós mikrobusz segíti a családokat, ha a kisebb gyerekek feladnák a tekerést.

A tiszafüredi centrumhoz kerékpárút-fejlesztés is kapcsolódik majd, melynek keretében a tó körüli kerékpárutat összekapcsolják az EuroVelo hálózattal és megépítik a hiányzó 8 kilométeres szakaszt, amely Tiszafüredet Poroszlóval köti össze. A kiviteli tervek elkészültek, nehézség, hogy az útvonal összesen egy kilométernyi kerékpáros híd (4 különálló híd) megépítését is szükségessé teszi.

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek