Turistatáblák helyett cetlik fogadják a Bükkben túrázókat

Turistatáblák helyett cetlik fogadják a Bükkben túrázókat

Sajátosan reagált a Magyar Természetjáró Szövetség a lapunkban elsőként közölt problémára, miszerint félrevezetők a több százmillió forintért újonnan kitáblázott bükki turistautak. Most cetliken üzenik: majd kijavítják a hibákat - írja a nol.hu arra a decemberi cikkére hivatkozva, amely arról szólt, hogy azóta dől a pénz a Magyar Természetjáró Szövetséghez, hogy Orbán Viktor jó barátja, Garancsi István nagyvállalkozó, a Videoton futballklub tulajdonosa lett a szervezet új elnöke. Közel 336 ezer forint uniós forrás jutott például a 2500 kilométer hosszú Országos Kékkör (korábban Kéktúra) minden egyes kilométerére, amely projektre 839,5 millió forintot nyertek el.

A lap szerint azonban az újonnan kitett tábláknak közel fele hibás. Ezért civil szervezetek is megkeresték a Magyar Természetjáró Szövetséget, ahonnan azt a választ kapták: örömmel veszik, ha valaki bekapcsolódik a kihelyezett táblák ellenőrzésébe, az esetleges hibák kijavításába. "Első körben most nem lesz mód arra, hogy teljesen új táblákat helyezzünk ki, csak a valódi hibákat szeretnénk javítani" – idézi a nol.hu a MTSZ válaszát.

Fotó: Facebook

 A cikk után nem sokkal néhány rossz tábla lekerült a bükki utakról, de helyettük nem raktak ki új, helyes irányt tartalmazó jelöléseket, csak egy cetlit rajzszögeztek oda. A papíron az olvasható: „Tisztelt kiránduló sporttársak! A tábla információs tartalma hamarosan pótlásra kerül, kérjük addig szíves türelmüket. Köszönettel: MTSZ."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek