Majdnem kész az angliai 4400 km-es "kéktúra" útvonal fele

Feléhez közelít az Anglia partvonalán végigvezető, csaknem 4400 kilométer hosszú gyalogút építése - jelentette be vasárnap a brit vidékfejlesztési miniszter.

Rory Stewart közlése szerint céljuk az, hogy 2020-ra a teljes út készen álljon. A tengerparti gyalogtúraút nemcsak a természethez viszi közelebb az embereket, de reményeik szerint fellendítheti a helyi turizmust is, idézte őt az MTI.

Fotó: Loop Images / Europress / Getty

 "Az idegenforgalom rendkívül fontos a vidék gazdaságának, melyhez évente mintegy 11 milliárd fonttal (mintegy 4700 milliárd forint) járul hozzá" - emelte ki a tárcavezető.

Az "angliai kéktúrát" Andrew Sells, a beruházásban részt vevő Natural England elnöke egy nemzedék legjelentősebb gyalogútprojektjének nevezte. Úgy vélte, hogy az England Coast Path "hihetetlen örökség lesz szigetországunk számára".

A túrázók már felfedezhetik például a Cumbriában, Durhamben, Dorsetben és Norfolkban megépült 164 kilométeres parti útszakaszt, további 153 kilométernyi új utat pedig Kentben és Somersetben adhatnak át a tervek szerint tavasszal.

A Nemzeti Ösvény (National Trail) jól jelzett, az angliai partokat végigkövető útvonal, amely elkészültekor a világ egyik leghosszabb gyalogútja lesz, olyan ikonikus helyeket is érinteni fog, mint a doveri fehér sziklák vagy a cumbriai St. Bees Head (St. Bees-fok), de a túrázók átszelhetik majd a napos délnyugati strandokat és a Nagy-Britannia gazdag tengeri történelmét bemutató városokat is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek