A Csepel-sziget lehet az új bringás paradicsom

  A terület kevésbé ismert a kerékpáros turisták körében, pedig múzeumok, strandok és más látnivalók is vannak a szigeten. A Magyar Kerékpárosklub túraútvonalat is tervezett.

   

  Összetekerünk! címmel regionális zöld turizmusfejlesztési programot indított 2015 júniusában a Magyar Kerékpárosklub. A program célja, hogy több kerékpáros turista jobb feltételek mellett, eddig kevésbé ismert, de népszerűségre méltó területeket fedezhessen fel.

  A Csepel-sziget, mint a program egyik kijelölt helyszíne, jelenleg kevésbé ismert a kerékpáros turisták körében. Pedig természeti és kulturális értékekben gazdag, és kisebb fejlesztésekkel könnyen népszerű célpont lehet akár a főváros, akár a környező, vagy helyi települések kikapcsolódásra vágyó lakói között, írja a turizmusonline.hu.

  A lórévi Zichy-kápolna is szerepel az út menti látnivalók közöttFotó: DuraAce / Indafotó  A tervezett útvonal mentén olyan látnivalók vannak, mint a szigetszentmiklósi a Csepel Autó- Gyártmánymúzeum, az Emese Park, Ráckevén a Tűztorony-kilátó, a Hajómalom, az Aqualand Thermálfürdő és Élménystrand.

  A tavasszal kijelölésre kerülő útvonal mentén meglátogatható a szigetbecsei André Kertész Múzeum és a sziget déli csücske a tassi zsilippel együtt.

  Az útvonal érinti Lóréven a Zichy kápolnát, illetve számtalan szabadstrandot, kiváló horgászhelyeket és szinte érintetlen szépségű dunaparti területeket. Az útvonal a fővárosi Gubacsi-hídtól indul és a következő településeket érinti: Szigetszentmiklós, Majosháza, Ráckeve, Szigetbecse, Tassi-zsilip, Makád, Lórév, Ráckeve, Szigetszentmárton.

  A tervezés során fontos szempont volt, hogy családoknak is könnyen teljesíthető legyen az útvonal. Ezt segíti, hogy a 6-os HÉV-re Ráckevén és Szigetszentmártonban is felszállhatunk, illetve Lórévnél a Dunán átkelve könnyen elérhető az Adonyi vasútállomás.

  A túraútvonalárt ide kattintson!

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!