Körbeért Magyarországon a Kékkör Túraútvonal

  Körbejárhatóvá tette Magyarországot az Országos Kékkör Túraútvonal. Egy Európában is egyedülálló, egységes jelzésű, 2550 kilométeres turistaút jött létre, ami a leghosszabb a kontinensen.

  Az Országos Kékkör egységesíti a három Kéktúra-útvonalat, így egy Európában is egyedülálló, egységes jelzésű, 2550 kilométeres turistaút jött létre, amely teljesen körbejárhatóvá teszi az országot - mondta el Győri Tamás József, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója a szerdai projektzáró eseményen, írja az MTI.

   

  Európa leghosszabb túraútvonalát jelöli a festésFotó: Pilisi Parkerdő Zrt.

  A nyolc kisebb fejlesztést egyesítő program összesen 2,7 milliárd forintos uniós támogatásból valósult meg, amelynek keretében egyebek mellett újrafestették a jelzéseket, tízezer információs táblát helyeztek ki, turistaházak, esőbeállók, hidak, kilátók, források, pihenőhelyek épültek és újultak meg, kerékpáros útvonalakat jelöltek ki.

  A Kékkör nyomvonalának GPS-alapú felmérésével, az adatoknak a Természetjárók Térinformatikai Rendszerébe való rögzítésével mobil alkalmazás készítése is lehetővé vált.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!