Szívatják a bringásokat a Csalagút vonatain

  Novembertől csak szétszedve és bedobozolva lehetne kerékpárt szállítani az Eurostar vonatain. A bringás szervezetek és a kerékpárosok kiakadtak.

  A bringások jelenleg 30 euróért (9300 forintért) vihetik fel a kerékpárokat az Eurostar vonataira, regisztrált csomagként. A következő hónaptól azonban megváltozik a rendszer, és az új szabályozás értelmében a bringákat csak szétszerelve és bedobozolva lehetne szállítani, számolt be a Lonely Planet. A dobozokat a vasúttársaság biztosítja.

  Fotó: Eurostar

  Az Eurostar szerint erre azért van szükség, mert kell a hely a többi, sok csomaggal utazó utasuknak, és az sem kizárt, hogy így még több kerékpárt tudnak szállítani a vonatok.

  A nemzetközi kerékpáros szervezet, a CTC bírálta az új szabályozást, mert túl bonyolult a kerékpárok szét-, majd összeszerelése, és ez elveszi a bringások kedvét az "egyébként fantasztikus" szolgáltatástól." Nem kellene harmadosztályú utasokként kezeln a kerékpárosokat" - mondta Paul Tuohy, a CTC vezérigazgatója.

  A Blue Marble utazási iroda szerint ezzel a szabályozással az Eurostar zöld irányelvei nevetségessé válnak. A kerékpárosok inkább repülővel vagy autóval utaznak majd, vagy letesznek arról, hogy bringás kiruccanásokat szervezzenek.

  Az Eurostar vasúttársaság a Brit-szigetet az európai szárazfölddel összekötő Csatorna-alagúton átmenő nemzetközi vasúti személyszállítást bonyolítja le, írja a wikipedia. Az ajtó mellett nagy rekeszek találhatók a poggyásznak, a kocsiban már csak kevés pakolófelület van a székek felett a fal mentén.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!