Fából faragott állatszobrok közt kirándulhatunk a cseh-lengyel határon

  Fából faragott állatszobrok közt kirándulhatunk a cseh-lengyel határon

  Fából faragott életnagyságú állatszobrokat helyeznek el a cseh-lengyel határon fekvő Óriás-hegységben. Az első szobrot, amely egy szarvast ábrázol, kedden állították fel a Moravská bouda menedékház és a lengyel határhoz vezető túraösvény közelében – közölte az MTI-vel Radek Drahny az óriás-hegységbeli nemzeti park szóvivője.

  A menedékház környékén a közeljövőben összesen 14 állatszobrot állítanak fel, amelyek felhívják a látogatók figyelmét arra, hogy a környéken milyen állatokkal találkozhatnak erdei sétáik során.

  Kirándulók az Óriás-hegységbenDerbeth / Wikipedia

   "Lesz itt őz, róka, vaddisznó, mókus és kígyó is. Az összes szobor az állatokat a maguk természetes környezetében fogja ábrázolni. A szarvas egy fa mögül kacsint ránk, a mókus pedig fáról fog ránk nézni, míg a róka esetleg odújából. Az állatszobrok mellett tájékoztató táblák lesznek elhelyezve, amelyek megismertetik a látogatókat az adott állattal" – fejtette ki Drahny.

  A fából faragott állatszobrok felállításának projektjét az Európai Unió is támogatta. "Európai tapasztalat, hogy az ilyen szobrok elhelyezése növeli a térség iránti érdeklődést, és hozzájárul annak jobb megismeréséhez. Az emberek, főleg a gyerekek pedig nagyon szívesen fényképezkednek az állatokkal" – mutatott rá a szóvivő.

  Amennyiben az első óriás-hegységbeli "állatszoborpark" sikeres lesz, a nemzeti park azt tervezi, hogy a népszerű kirándulóhely más részein is kialakítanak hasonló helyeket.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!