Síneken guruló pedálos járgány lusta túrázóknak

Síneken guruló pedálos járgány lusta túrázóknak

Az Adirondack Park új turisztikai látványossága a passzívabb túrázást kedvelők körében lesz igazán népszerű. A park gondozásáért felelős egyesület idén nyárra Saranac Lake és Lake Clear települése között felújíttatta az évtizedek óta nem használt vasúti vágányokat, a hagyományos vasúti kocsik helyett pedig kisebb, lábbal hajtható járgányokat állított forgalomba.

A New York-i Adirondack-hegység erdőségei már a nyolcvanas években is az izgalmas kalandtúrák helyszínei voltak, a hegycsúcsai telente pedig egyre népszerűbb alpesi és sífutó tereppé váltak az elmúlt években. Lake Placid városa például már 1932-ben is rendezett téli olimpiát, aztán 1980-ban szintén ünnepelt helye volt az ötkarikás játékoknak.

 

Galéria: RailbikesFotó: Rail Explorers USA

Az idei nyári és kora őszi hónapokban pedig most már tizenkét darab, síneken guruló, pedállal hajtható kocsikkal is végig lehet járni egy nagyjából hat mérföldes, korábban kevésbé ismert tájakon végigvezető túraútvonalat - írja a Jaunted.com. A Saranac Lake vasútállomásától naponta négyszer induló túrák útvonala végig sík terepen halad, így a két és négyszemélyes verzióban választható hajtányok pedáljait még tekerni sem nehéz. A különleges túrázási élményért a kétüléses kocsikban két órára 50, a négyszemélyesben 100 dollárt kell fizetni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek