Büntetést fizetnek a jegesmedvetámadás túlélői

  Büntetést fizetnek a jegesmedvetámadás túlélői

  Tízezer norvég koronás (350 ezer forintos) büntetést szabtak ki a norvég hatóságok arra az Északi-sarkra indult cseh expedícióra, amely márciusban sikeresen megvédte magát egy jegesmedve támadása ellen – írja az MTI.

  A büntetést a csehek azért kapták, mert „nem foganatosítottak megfelelő megelőző intézkedéseket" a támadás kivédésére. A hatóságok szerint a csehek abban hibáztak, hogy nem vittek magukkal embereket a tábor őrzésére, helytelenül volt felállítva a táborukat körülvevő kerítés és nem volt olyan műszaki berendezésük, amellyel nyomon tudták volna követni a medvék mozgását.

  Jegesmedvék az Északi-sarkonFotó: Marion Doss / flickr

   Az incidens a norvég fennhatóság alatt lévő Svalbard-szigeteken történt március közepén, amikor a majdnem kéttucatnyi résztvevőből álló cseh egyetemi-tudományos expedíció táborát egy éhes jegesmedve támadta meg. A cseheknek sikerült több órán át ellenállniuk a ragadozó támadásának, mígnem a kihívott helyi vadászok lelőtték az állatot. Egy norvég hírportál szerint ez az első eset, hogy ilyen indokkal büntetést szabtak ki valakire a helyi hatóságok.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!