Az Erdei Piacon függőágy is van

  Az Erdei Piac egy picit más a szokásos szombati zöldséges standok végigbóklászásához képest. És nemcsak azért, mert a Hideg-völgyi park piacán a standok portékáit közvetlenül ős- és kistermelőktől vásárolhatjuk meg. Hanem például azért, mert vásárlás közben függőágyakon pihenhetnek a cipekedők, a gyerekeket homokozóval és mászófallal kötik le, és ha valaki nagyon akarja, egyből megsütheti a helyszínen beszerzett szalonnáját is.

  A régi piacok önfeledt közösségépítő hangulatát, a természet szépségét és rekreációs erejét, valamint a magyar kistermelők által szolgáltatott minőségi portékákat a Parkerdő által nemrégiben felújított helyszínen sikerült egyesíteni - olvasható a Pilisi Parkerdő hírlevelében.

  Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt.

   Az „Erdei Piac – Kóstolj és kirándulj!" nevet viselő kezdeményezés az önkéntesek által megálmodott Mozgó Piac Program, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Pilisi Parkerdő Zrt. összefogásával valósult meg. A tudatos fogyasztást és a természetes eredetű élelmiszereket népszerűsítő, az ökológiai lábnyomunk méretét csökkentő kezdeményezés eddigi is különleges helyszíneken bukkant fel: irodaházakban, plázákban és állatkertekben, de erdőszélen először 2015. június 7-én szervezték meg. Ekkor közel 20 árus kínálta a portékáját a csaknem 300 látogatónak.

  A havi rendszerességgel, vasárnaponként látogatható Erdei Piac helyszínéül a Budakeszi és Telki között található Hideg-völgyi erdészlak parkját választották, melynek felújítását a Pilisi
  Parkerdő Zrt. 2014 októberében fejezte be. Ekkor bocsátották a látogatók rendelkezésére a megszépített erdei pihenőhelyet és parkolót is.

  A szervezők azzal a céllal hívták életre az Erdei Piacot, hogy a természetjáró és erdőkedvelő kirándulók, illetve Budakeszi és környékének lakosai megismerjék az erdő-mező kincseit, közvetlenül a termelőktől vásárolhassanak adalékanyagmentes, kistermelői és őstermelői termékeket, továbbá egy felhőtlen napot tölthessenek a szabadban, kirándulással és gasztronómiai élményekkel egybekötve.

  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara védjegye pedig garanciát jelent arra, hogy többek között a kézműves sajtok, sörök, lekvárok, szörpök, hústermékek, füstölt áruk, pisztrángok, sült kolbászok, gyümölcsök, zöldségek, gyógynövények és zöld fűszerek valóban elsőrangú, hazai forrásoktól származzanak.

  Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt.

   Az Erdei Piac már a különleges helyszíni adottságai miatt is többet kínál egy hagyományos piacnál. A standokon roskadozó finomságok és gasztronómiai élmény mellett függőágyakat, homokozót és mászófalat is találhatnak az érdeklődők, de a helyszínen főzésre, kézműveskedésre és szalonnasütésre is van lehetőség, melyhez például a finom szalonnát közvetlenül a termelőktől lehet helyben beszerezni.

  A rendezvény alkalomról alkalomra egyre bővülő programlehetőségekkel várja a látogatókat – a második Erdei Piacot július 12-én, a harmadikat augusztus 9-én rendezik meg az erdő szomszédságába telepített vásártéren.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!