Kisvasút, csillagösvény, dámbarcogás: itt az Erdők Hete

Erdészek mutatják be a magyar erdők legérdekesebb helyeit. Lesz játékos természetismereti tudáspróba, térképes ügyességi verseny, kisvasutas kirándulás is.

Idén is több tízezer látogatót várnak országszerte a magyar erdőkben az Erdők Hetén. Szeptember 29 – október 5. között a hazai erdők értékeit szakértő vezetéssel bemutató, az erdészeti erdei iskolák tananyagára épülő programok között lesz játékos természetismereti tudáspróba, térképes ügyességi verseny, kisvasutas kirándulás és még a csillagösvényen való tájékozódást is megtanulhatják az érdeklődők.

Mint a program szombati megnyitóján elhangzott, a magyarországi erdőterület – ezen belül különösen a több mint egymillió hektárnyi állami erdő – az ország leglátogatottabb turisztikai attrakciói közé tartozik. Évente több tízmillióan kirándulnak gyalogosan, kerékpárral vagy éppen lóháton az erdőkbe.

Az elmúlt évben csak az állami erdőgazdaságok több milliárd forintot fordítottak a turisztikai szolgáltatások fejlesztésére, többek között turistaszállások, kisvasutak, kilátók, tanösvények, túraútvonal-szakaszok létesítésével és fejlesztésével. Az erdei iskolák pedig egész évben különleges turisztikai élményeket kínálnak, évente mintegy 50 ezer gyerek vesz részt az erdőpedagógiai programokon. Az idei Erdők Hete keretében országszerte zajló közel száz program részletei megtekinthetők a www.erdokhete.hu oldalon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek