Ingyenes építészeti túrák Szolnokon

  His-turizmus mottóval a települések képét meghatározó építészeti értékek alaposabb megismerésére szerveznek programot a hétvégén, a kulturális örökség napjai keretében Szolnokon.

  Szeptember 20-án, szombaton 10 órakor a város építészete a historizmus jegyében címmel hangzik el bevezető előadás a városházán, ahol ezt követően műértő kalauzolással az épületet is bemutatják.

  Az értékes épületekkel való ismerkedés az 1860-ban, késő klasszicista stílusban, eredetileg "Magyar Király" szállodának épült, Damjanich János nevét viselő múzeumban folytatódik, végül az 1878-ban eklektikus stílusban emelt megyeházán zárul.

  E napon a múzeum restaurátorműhelyében is körbe lehet nézni, az érdeklődőket a leletek megmentésének mesterfogásait is bemutatják. Szeptember 20-21-én a Damjanich János Múzeum, a Galéria és a Tabáni tájház kiállításai ingyenesen látogathatók. Szeptember 21-én, vasárnap a Nagy Háborúra emlékező, 2-3 órás túrára várják a kerékpározást kedvelőket, indulás a Tiszai Hajósok teréről 14 órakor.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!