Helikopterrel mentették meg a nőt, aki papucsban ment hegyet mászni

Helikopterrel mentették meg a nőt, aki papucsban ment hegyet mászni

Egy rendőrségi helikopter és nyolc hegyimentő vett részt a mentőakcióban, mely során egy 23 éves bécsi nőnek segítettek lejutni a 2166 méter magas Dobratschról, vagy más nevén Villachi Alpokból. A meredek, sziklás hegyoldal fogságába esett kirándulónál semmilyen túrafelszerelés, vagy melegebb ruha nem volt, a lábán csupán flip-flop papucsot viselt – írja a Daily Mail. Az akció sikeresen zárult, az alulöltözött túrázó sértetlenül megúszta az esetet.

Ez itt a Villaci Alpok. Ön papucsban vagy túrabakancsban indulna el ide? Fotó: danigabi77 / IndafotóForrás: Travelo

 Banálisan egyértelműnek tűnik, hogy az ember nem úgy mászik hegyet ahogyan a strandra indul, mégis sokaknak meggyűlik a baja a megfelelő öltözék kiválasztásával, amikor nyáron a hegyekbe indulnak. A Daily Mail szerint a múlt héten is történt egy hasonló eset: egy 37 éves brit katonát kellett megmenteni szintén Ausztriában. Ő pólóban, rövidnadrágban és tornacipőben akarta meghódítani a Hohe Tauern hegyláncot.

Amikor nagyjából kétezer méteren elért egy hüttét, a helyiek figyelmeztették, hogy meg fog fagyni, ha ennél magasabbra megy. A férfit ez nem érdekelte, tovább ment, majd 3000 méter körül hívta a hegyimentőket. A rossz időjárási körülmények miatt helikopterrel nem tudták megközelíteni a bajbajutottat, így gyalogosan kísérték le a legközelebbi hüttéig.

Újságírónk pedig a Magas-Tátrában kirándulva értesült egy hasonló mentőakcióról. Az itt pórul járt kirándulók szandálban próbáltak hegyet mászni, miközben a környéken hidegrekordok dőltek meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek