Holtan találták a Magas-Tátrában eltűnt holland túrázót

  Holtan találták a Magas-Tátrában eltűnt holland túrázót

  A szlovák és a lengyel hegyimentők három napon és három éjszakán át intenzíven kerestek egy 59 éves holland turistát a Liptói-Tátrában. Augusztus 7-én, csütörtökön az esti órákban tett bejelentést egy holland állampolgár a Hegyi Mentőszolgálat ügyeletére, mivel férje nem érkezett vissza a Liptói-Tátra második legmagasabb csúcsa, a Jakubina (Jakubiná) csúcsára tervezett túráról – adta hírül a Magas-Tátra infó.

  A bejelentő kora este beszélt férjével utoljára telefonon, amikor a férfi elmondta, hogy megkezdi az ereszkedést a Racskó-völgy (Račková dolina) felé a zöld jelzésen. Mozgását később megerősítették a keresés során bemért mobiltelefon cellainformációi is. Pénteken kora reggel 40 hivatásos és önkéntes hegyimentő kezdte meg az eltűnt keresését, nyolc mentőkutya részvételével.

  Kirándulók a Liptói-TátrábanFotó: Opioła Jerzy / Wikipedia

   A keresés annak ellenére pénteken és szombaton is sikertelen maradt, hogy a lengyel hegyimentők is bekapcsolódtak a keresésbe, és a gyalogos hegyimentők mellett helikopter és mentőkutyák segítségét is igénybe vették. Végül vasárnap dél körül találta meg a mentőcsapat az eltűnt 59 éves holland turistát, sajnos már élettelenül. A szerencsétlenül járt turista holttestét hordágyon vitték le a Racskó-völgybe. A turista a vihar miatt egyelőre nem ismert okok miatt elhagyta a jelzett turistautat, majd egy füves-sziklás terepre tévedt. Halálának pontos okát a boncolás fogja megállapítani – írja a Magas-Tátra infó.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!