A Rolexnek még hídja is van Genfben

  1500 tonna betonból és ugyanennyi acélból épült meg 2012-ben Genfben a Rolex óragyár alapítójáról elnevezett modern híd. Svájc legszebb hídjai, harmadik rész.

   Különleges svájci hidakat bemutató minisorozatunk befejező részében a középkori Kapellbrücke és az adrenalinbomba Trift-híd után egy viszonylag újnak mondhatót, a Rolex cég alapjítójáról elnevezett Hans Wilsdorf-hidat mutatjuk be.

  A teljes mértékben a híres óragyár által finanszírozott hídépítés három évig tartott, 2012-ben adták át a 85 méter hosszú, 1500 tonna betonból és ugyanennyi tonna acélból épült, madárfészek-forma hidat – írja a Thelocal.ch. A híd az Arve-folyón ível át, Genf Vernets és Plainpalais negyedeit köti össze, és természetesen a Rolex központjának modern üveg és fém komplexumához vezet. A híd esténként, kivilágítva mutatja legszebb arcát.

  Galéria: Hans Wilsdorf hídFotó: Shailesh Ladwa / flickr

   A híd névadója, Hans Wilsdorf 1881-ben született Bajorországban, egy svájci óraművesnél tanulta ki a mesterséget, majd Angliában megalapította a Rolex-gyárat. Az első világháború alatt visszatért Svájcba és sikerre vitte a luxusórákról híres Rolexet. 1960-ban hunyt el Genfben, és örökös híján minden vagyonát a róla elnevezett alapítványra hagyta. Ez az alapítvány építtette a Hans Wilsdorf hidat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!