Remegő lábakkal Európa leghosszabb függőhídján

  100 méter magasan ível át a Trift gleccser fölött az a 170 méter hosszú függőhíd, mely az Alpok leghosszabb és legmagasabban található ilyen építménye. Az adrenalinlöket garantált.

  A festményekkel és muskátlikkal díszített középkori Kapellbrücke után most egy modern svájci hidat mutatunk be, mely egy gleccser fölött ível át. Tériszonyosok inkább maradjanak a takaros luzerni fahídnál, a többieknek viszont páratlan élményeket kínál!

   

  Trift gleccserFotó: Christof Sonderegger / Swiss Image

  A svájci Trift gleccseren 2004-ben épült meg 100 méter magasan egy 170 méter hosszú függőhíd a nepáli hegyi gyalogoshidak mintájára. Az Alpok leghosszabb és legmagasabb gyalogos függőhídját 2009-ben egy stabilabbra, biztonságosabbra és könnyebben megközelíthetőre cserélték, azóta évente mintegy húszezer túrázónak biztosítja a kellő adrenalinszintet.

  Persze a stabilizált híd sem áll mint a cövek, átjutni rajta továbbra is izgalmas kaland maradt. Egyébként már a hídhoz feljutni is élmény a Triftbahn nevű, kis piros kabinos felvonóval. A kabinonként nyolc fő szállítására alkalmas szerkezetet egykor a hegyen dolgozóknak építették, ma már a túrázók használják. A felvonó júniustól október 19-ig üzemel, júliusban és augusztusban 8-17 óráig, szeptemberben és októberben 8-16 óráig tart az üzemidő. A menettérti jegy 22 svájci frankba kerül.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!