Ingyenes városnéző sétákat tartanak Újvidéken a hétvégén

Ha a vajdasági Újvidék utcái mesélni tudnának, rengeteg izgalmas mondanivalójuk lenne, hiszen a történelme a római korig nyúlik vissza. Ha a falak nem is szólalnak meg, a legelismertebb túravezetők igen: szombaton ráadásul ingyen vezetik körbe a turistákat a város neves épületeit és utcáit érintve.

A Szabadság tér és a Mária Neve katolikus templomForrás: Shutterstock / Készítette: xbrchx

Érdekességeket hallhatnak a főtéren ékeskedő városházáról, ahonnan az utcák legyezőszerűen nyílnak szét, és vezetnek el a város különböző pontjaiba. Megnézhetik a központban található neogótikus katolikus templomot is, amely szintén Újvidék nevezetessége, mindeközben olyan történetek kísérik el a látogatókat, amelyek egy hétköznapi sétán nem hangzanak el.

PéterváradForrás: Shuterstock / Készítette: Andrej Antic

Az idegenvezetők a Duna túlpartján található Péterváradon is ingyenes vezetéseket tartanak. Pétervárad a középkorban a törökök elleni védelmet szolgálta, ma múzeum és népszerű kirándulóhely a város erődítménye. Az egyik érdekessége, hogy a vár toronyóráján nem a kismutató, hanem a nagymutató jelzi az órák múlását – pontosan azért, hogy a Dunán elhaladó hajók messziről is jól láthassák a helyi időt.

Az ingyenes, vezetett séta 23-án, szombaton 11 órakor indul Péterváradon, a toronyóra mellől, a belvárosi Szabadságtéren pedig 13 órára várják a résztvevőket – írja a szerb Turistički Svet magazin.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek