Kanyarodási asszisztenssel szerelik fel a teherautókat Bécsben

Egy tragikus baleset után Bécs város még nagyobb hangsúlyt fektet a gyerekek és járókelők biztonságára. Az iskolák környékén egy hárompontos közlekedésbiztonsági programot akarnak bevezetni, a teherautókat pedig kanyarodási asszisztenssel látják el.

Még január végén történt a tragikus baleset, melyben egy kilencéves fiú vesztette életét, akit egy teherautó ütött el kanyarodás közben. A város lakói azonnal aláírásgyűjtésbe kezdtek a biztonságosabb közlekedés érdekében.

Biztonságosabb lesz a közlekedés BécsbenForrás: Shutterstock / Készítette: Brian Kinney

Azt kérték, hogy a teherautók számára kötelező legyen a kanyarodási asszisztens használata. Bécs város gyorsan reagált a követelésre és bejelentette, hogy önként átalakíttatja a város tulajdonában levő teherautókat. Első körben a közlekedési ügyosztályok közel negyven 3,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsiját látják el vezetői asszisztens rendszerrel, ami érzékeli az autó környékén, főként a holttérben tartózkodó személyeket, és figyelmezteti a sofőrt, vagy automatikusan fékez.

A kukásautóknál is tesztelik a kanyarodási asszisztens beépítésének lehetőségét. Amennyiben beválik, akkor mind a 300 bécsi szemétszállító járművet felszerelik a 3 ezer eurós szerkezettel. Az új járműveket pedig már ezzel a technológiával szerzik be.

A városvezetés egy hárompontos közlekedésbiztonsági csomag bevezetését is bejelentette. Ennek keretein belül például az iskolák környékén egyre több helyen lassítják majd a forgalmat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek