Díszkivilágítást kap nyártól a dalmát Klissza vára

Teljesen új fényben ragyoghat a nyári estéken a híres történelmi erődítmény, Klissza vára, amely tavaly rekordszámú látogatót vonzott, több mint 70 ezren járták körbe. Idén ennél is több turistát várnak.

Megvilágítást kap a Klissza váraForrás: Shutterstock / Készítette: ninopavisic

Az EU közel 2,5 millió horvát kunát adott az erődítmény hangulatfényeinek felszerelésére. Az összegből az egész várat megvilágítják, így nyaranta este is látogatható lesz. A munkálatokra kilencven napjuk van a kivitelezőknek, ami azt jelenti, hogy a nyári szezon kezdetére elkészül a vár megvilágítása – írja a horvát Hrturizam turisztikai magazin.

Kilátás a Klissza várbólForrás: Shutterstock / Készítette: Joachim Bago

Klissza vára Dalmáciában, Splittől északkeletre, a Kozjak- és Mosor-hegység hágója közelében épült. Már a Bizánci korban is erődített hely volt, majd az Árpádok idején magyar kézre került. Klissza várát a tatárjárás tette igazán híressé, amikor a menekülő királynő és gyerekei ebben az erősségben találtak menedéket a tatár elől. A műemlék ma turisztikai létesítményként üzemel, belterében kiállításokat, tárlatokat mutatnak be, de a tengerre nyíló kilátásáért is érdemes meglátogatni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek